Evolutia spirituala constituie singurul scop real al existentei noastre in acest plan de manifestare.De-a lungul timpului, diversi maestri si-au transmis mesajul spiritual sub o forma sau alta, esenta si ADEVARUL fiind aceleasi. Inainte de toate, este necesar sa constientizam faptul ca MAESTRII ajuta doar la ghidarea pe cale si la descoperirea adevaratului maestru,care este MAESTRUL INTERIOR.

vineri, 16 martie 2012

AGRESIVITATEA SI FRICA

Orice agresivitate pleaca din frica.Frica de a pierde ceva, autoritatea,controlul, etc.Insa agresivitatea nu este natura omului ,starea naturala;agresivitatea apare ca urmare a victimizarii persoanei de catre parinti,iubiti,iubite,profesori,prieteni etc. Ca urmare a experientelor cand o persoana a fost victimizata, apare tendinta ei de a fi in garda apoi mereu si de a agresa. Ea pastreaza aparenta de victima in fata celorlalti insa comportamentul este de agresor. Se produce o combinatie ciudata,care nu de multe ori duce la nebunie.In orice relatie, daca nu constientizeaza problema interioara si modifica comportamentul, persoana va adopta ori postura de victima ori cea de agresor,in functie de conjunctura relationala. Insa totul pleaca din trecut,unde s-a produs socul emotional. Totul se vindeca prin constientizare si prin atentie. O lege universala,pe care personal o consider foarte importanta este cea a transmutatiei care este in primul rand,mentala,tine de perceptie,deoarece unde se duce atentia mintii, acolo ne folosim si energia. Am sa redau principiul transmutatiei din Kibalion :

Pentru a spulbera o proasta perioada de vibratie, puneti in activitate principiul polaritatii si concentrati-va gindirea asupra polului opus celui pe care voi voiti sa-l anihilati. Biruiti neplacutul modificind polaritatea sa.

Aceasta formula hermetica este dintre cele mai importante ale doctrinei. Ea este bazata pe adevarate principii stiintifice. Am aratat ca starea mentala si starea sa contrara nu erau decit doi poli ai aceluiasi lucru si ca prin transmutatie mentala polaritatea poate fi rasturnata. Acest principiu este cunoscut de psihologii moderni, care il aplica pentru a suprima obiceiurile urite, sfatuind pe studenti sa se concentreze intens asupra calitatilor opuse. Daca sinteti fricos, nu pierdeti timpul sa incercati a suprima din voi frica. Dezvoltati-va curajul si frica va dispare.
Stapinirea polarizarii este stapinirea propriilor tale stari, a principiilor fundamentale ale transmutatiei mentale sau a alchimiei mentale, caci daca un individ nu dobindeste arta de a-si stapini si schimba propria sa polaritate, el va fi incapabil sa influenteze anturajul sau. O intelegere perfecta a acestui principiu va permite oricarui individ sa-si schimbe polaritatea personala, ca si pe aceea a altora, daca el vrea sa-si consacre timpul, staruinta si studiul si practica necesara pentru a deveni maestru al artei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu