Evolutia spirituala constituie singurul scop real al existentei noastre in acest plan de manifestare.De-a lungul timpului, diversi maestri si-au transmis mesajul spiritual sub o forma sau alta, esenta si ADEVARUL fiind aceleasi. Inainte de toate, este necesar sa constientizam faptul ca MAESTRII ajuta doar la ghidarea pe cale si la descoperirea adevaratului maestru,care este MAESTRUL INTERIOR.

joi, 5 ianuarie 2012

FUNCTIONAREA IN SISTEMPentru a functiona “BINE” in sistem se cere o renuntare, o renuntare la propriile idei si valori. Ideile tale trebuie sa fie ca cele ale sistemului -valorile de turma, altfel nu esti acceptat sau, in cel mai bun caz,esti acceptat si privit ca “ciudat/a.” Relatiile in sistem se bazeaza pe asa –zisa diplomatie, sinonima cu ipocrizia, sau mai bine zis, a nu avea idei personale sau a gandi.Sistemul nu a dorit niciodata oameni care sa gandeasca prea mult,ci oameni care sa se adapteze la ideologia de turma.El are si recompensele lui pentru cei care il slujesc cu credinta,cea a unui “LOC SIGUR DE MUNCA”, in schimbul libertatii, si a unei asa –zise “PENSII”care ar da siguranta unui “trai linistit la batrenete”. A fi docil sau “cuminte”este un lucru “de apreciat” de sistem. Daca se poate sa nu gandesti  critic si sa te conformezi cu ideile “sefilor”este perfect.Daca incepi sa ai “idei revolutionare” sistemul te calmeaza imediat,prin frica sau amenintarea exilarii din sistem, sinonima pentru multi,cu pierderea “sigurantei” zilei de maine. Ironic, in Romania nici macar nu e nevoie sa ai idei revolutionare ca sa fii dat afara din sistem.Sistemul din Romania a functionat mereu numai pe frica,de altfel s-a si vazut acest lucru in manifestarile publice.Si cea mai curenta amenintare este cea a pierderii locului de munca din sistem.Oamenilor le este frica ca li se ia pina si putinul care li se mai da.Acel putin oricum se micsoreaza constant,dand vina pe o criza inexistenta, creata artificial tot de sistem, tocmai pentru ca el sa poata manipula mai bine.
Inconstient,oamenii aplica valorile sistemului si in relatii.Aici iubirea este conditionata-gen,daca esti de acord cu ideile mele,te iubesc,te accept ca prieten/a, sau daca faci aia te iubesc.Si multi accepta compromisul de A NU FI ,DE A NU A AVEA GANDIRE PROPRIE.Iubirea adevarata incurajeaza exprimarea ideilor originale sau  a altor viziuni chiar daca sunt diferite de ale noastre si incearca,  prin intelepciune ,si nu prin santaj, sa ajunga la un numitor comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu