Evolutia spirituala constituie singurul scop real al existentei noastre in acest plan de manifestare.De-a lungul timpului, diversi maestri si-au transmis mesajul spiritual sub o forma sau alta, esenta si ADEVARUL fiind aceleasi. Inainte de toate, este necesar sa constientizam faptul ca MAESTRII ajuta doar la ghidarea pe cale si la descoperirea adevaratului maestru,care este MAESTRUL INTERIOR.

marți, 6 decembrie 2011

DESCHIDE-TI INIMA, NU MINTEA!

M-am gandit sa abordez acest subiect deoarece detasarea este, de multe ori, prost inteleasa. Multe entitati , aflate pe calea evolutiei inteleg prin detasare o traire exclusiva in constiinta.E adevarat trairea in constiinta si detasarea este un inalt nivel evolutiv, insa lipseste ceva constiintei, acea scanteie divina care aprinde focul, frecventa inimii sau iubirea. O pilda este elocventa in aceasta privinta. Un calugar medita sub un copac si alaturi de el un om era batut. Hotii au plecat si omul a inceput sa strige dupa ajutor. Calugarul s-a gandit: daca il ajut, atunci ies din meditatie si din starea de detasare. Omul a murit si atunci calugarului i-a aparut Buddha care i-a zis:``Ti-ai irosit viata degeaba.Nu ai inteles nimic.`` Calugarul respectiv avea constiinta, detasare insa ii lipsea iubirea si compasiunea pentru celalalte fiinte. Detasarea a fost gresit inteleasa de el.
Multi inteleg gresit iubirea detasata. De fapt, ei nu iubesc pentru ca le este frica sa iubeasca, frica de ce ar putea trezi iubirea in ei si ca ar putea pierde controlul emotionalului. Insa implicarea intr-o relatie si iubirea constienta este absolut necesara pentru evolutie. Abia atunci putem ajunge in strafundurile fiintei si vedea ceea ce suntem cu adevarat. Osho spune clar: Du-te in experienta dar constient``.Eu as mai adauga ceva: Du-te in experienta, constient si cu daruire totala fata de celalalt. Doar atunci cand te daruiesti total, ego-ul se dizolva, tu nu mai existi. De aceea este necesara trairea in iubire, constiinta si detasarea singure ne propulseaza pina la un anumit nivel de evolutie,insa nu e ELIBERAREA. DOAR TRAIREA IN IUBIRE CONSTIENTA, CARE DIZOLVA EGO-UL, NE ELIBEREAZA. Acest lucru este cel mai evident in relatiile sexuale cand un partener pune pe primul plan placerea lui, nu daruirea fata de celalalt.Barbatul se gandeste cum sa ajunga la ejaculare mai repede si sa ``relaxeze``, femeia respectiva fiind pe post de papusa gonflabila. Barbatul o percepe doar ca un instrument pentru satisfacerea propriei placeri, nu ca pe o IUBITA. De aici apare frustrarea femeii, si consecintele -despartirea,frustrarea,acuzele. Relatia respectiva se termina si apoi fiecare cauta una noua, in speranta de a gasi in celalalt iubirea, insa pina cand nu gasim IUBIREA in NOI, NU SUNTEM NOI IUBIRE, totul este o iluzie si o pacaleala a mintii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu