Evolutia spirituala constituie singurul scop real al existentei noastre in acest plan de manifestare.De-a lungul timpului, diversi maestri si-au transmis mesajul spiritual sub o forma sau alta, esenta si ADEVARUL fiind aceleasi. Inainte de toate, este necesar sa constientizam faptul ca MAESTRII ajuta doar la ghidarea pe cale si la descoperirea adevaratului maestru,care este MAESTRUL INTERIOR.

miercuri, 7 decembrie 2011

CUVINTELE, SI DINCOLO DE ELE

Azi mi-am indreptat atentia spre cuvinte, si in special pe cele din tehnica numita Ho`Oponopono. Probabil ca multi sunteti familiari ca este o metoda de vindecare, imbunatatire a relatiilor cu ceilalalti,etc.  Ce mi-a atras atentia in mod deosebit sunt cuvintele folosite in cadrul metodei: imi pare rau,iarta-ma,te iubesc ,iti multumesc. Bineinteles ca, in cadrul metodei, aceste cuvinte sunt adresate Divinitatii impersonale care, in esenta, e Una in toti si in toate. Insa uitam de multe ori ca aceste cuvinte sunt extrem de importante in cadrul relatiilor interpersonale. La nivel de esenta, cuvintele exprima sau ar trebui sa exprime trairi. De multe ori mi-am pus intrebari in ce priveste faptul de a spune cuiva: Te iubesc!  Oricum, iubirea nu poate fi exprimata in cuvinte decat partial asa cum o picatura de apa dintr-un ocean este o parte din ocean dar nu este oceanul.Ce se intimpla cu acest Te iubesc care este exprimarea celei mai inalte trairi; a ajuns sa fie folosit mecanic, si-a pierdut din valoare, este lipsit de TRAIRE. La nivel de constiinta inalta si traire, te iubesc nu mai este necesar deoarece IUBIREA SE SIMTE DE LA SINE,CUVINTELE SUNT DE PRISOS. M-am intrebat de multe ori, cand unii oameni spun TE IUBESC fara traire, o fac pentru a se convinge pe sine ca sunt in stare sa iubeasca sau pe celalalt? NIMIC NU POATE FI MAI URAT SI DEPLORABIL DECAT UN TE IUBESC FALS,  LIPSIT DE TRAIREA IUBIRII.
Un alt cuvant interesant este iarta-ma. A fi capabil sa spui IARTA-MA este o mare realizare, Iarta-ma fiind tot o exprimare a iubirii. De ce nu isi spun oamenii iarta-ma?  E simplu,din cauza EGO-ULUI. EGO-UL CREDE CA ARE INTOTDEAUNA DREPTATE SI CA CELALALT GRESESTE.Trebuie sa fim constienti de faptul ca in orice disputa de orice fel ambii sunt responsabili. Cel care spune IARTA-MA DIN INIMA este capabil de trairi inalte, este capabil de a schimba pe ceilalti, de a iubi. Inteleptul este cel care cedeaza primul,se spune. Imi pare rau se incadreaza in aceeasi categorie.
 A spune Iti multumesc exprima in fond gratitudinea fata de Univers. A  spune cuiva iti multumesc inseamna a reda de fapt multumirea noastra interioara,a fi in pace cu Divinitatea noastra si  A NE ACCEPTA  asa cum suntem la acel moment dat. A te accepta pe tine ASA CUM ESTI inseamna de fapt, a-i accepta pe ceilalti. Namaste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu