Evolutia spirituala constituie singurul scop real al existentei noastre in acest plan de manifestare.De-a lungul timpului, diversi maestri si-au transmis mesajul spiritual sub o forma sau alta, esenta si ADEVARUL fiind aceleasi. Inainte de toate, este necesar sa constientizam faptul ca MAESTRII ajuta doar la ghidarea pe cale si la descoperirea adevaratului maestru,care este MAESTRUL INTERIOR.

marți, 20 decembrie 2011

CUNOASTEREA SI INTELEPCIUNEACunoasterea si intelepciunea sunt doua lucruri legate intre ele insa diferite. A avea cunoastere despre un domeniu anume nu inseamna a avea neaparat intelepciune.Intelepciunea inseamna CUNOASTERE APLICATA in experiente, altfel cunoasterea ramine pur si simplu la nivel de intelect si memorie. Multi memoreaza citate,  ale diferitilor maestri, invata pe de rost anumite pilde insa in VIATA REALA dau dovada de inconstienta totala. Cum se intimpla asta? Simplu, nu toti cei ce spun ca sunt cu Dumnezeu, FAC VOIA LUI DUMNEZEU. Care e voia lui Dumnezeu si in ce se rezuma toata LEGEA DIVINA? In iubire neconditionata fata de TOT. Dar in multe cazuri nu se intimpla asa, lucru evident in bisericile noastre, nu numai cu preotii dar si cu enoriasii. Multi “credinciosi”, dupa ce ,chipurile,si-au marturisit pacatele ce-i apasa la biserica si la spovedanie, UITA complet apoi in VIATA REALA de ce ar trebui sa fie si cum sa se comporte fata de ei insisi si fata de semenii lor.Totul devine o mascarada amuzanta, insa in acelasi timp PUTIN AMUZANTA daca ne gandim la consecintele care urmeaza apoi din Legea cauza-efect.

Un comentariu:

  1. Simt ca rezonez complet cu nivelul tau de constiinta si cu ceea ce exprimi aici pe blog. Nu ma mai pot opri din citit, pentru a-mi (re)aminti multe adevaruri de constiinta universal valabile. Numai bine! Continua sa continui.

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere